Majstrom slovenských furmanov sa stal Michal Raškevič z Kamienky

06.10.2007 Stropkov

Stropkov 6. októbra (TASR) - Michal Raškevič z Kamienky v okrese Stará Ľubovňa získal titul majstra furmanov Slovenska za rok 2007. Na dnešných pretekoch v Stropkove súťažilo dovedna deväť pretekárov so svojimi koňmi.
Do miestneho areálu jazdeckých športov prišlo 700 platiacich divákov, ktorí sledovali súťaže v troch rýchlostných a v jednej ťažnej disciplíne.
Raškevič sa stal aj víťazom kategórie nakladanie a vykladanie metrovice. Obhajcovi titulu Pavlovi Choborovi z Pavloviec v okrese Vranov nad Topľou nestačili na opätovné získanie titulu ani víťazstvá v zostávajúcich dvoch rýchlostných kategóriách. V celkovom hodnotení skončil druhý. Víťazom disciplíny, ktorej podstatou je ťah voza so zabrzdenými všetkými štyrmi kolesami, sa stal Ján Suško z Belej nad Cirochou v okrese Snina. Pri súčte všetkým ziskov mu patrilo tretie miesto.
Člen výkonného výboru Asociácie furmanov Slovenska (AFR) Peter Chobor vyjadril s priebehom majstrovstiev spokojnosť. Išlo o ich štvrtý ročník a v Stropkove sa konali prvýkrát. AFS zorganizuje za rok 18 pretekov a na celoslovenskom šampionáte môže štartovať len ten furman, ktorý má odjazdených 40 percent z celkového počtu pretekov.
 

Vyberte región